Partners projectbezoek 8 oktober 2021

 

De gevel van Floating Office Rotterdam is bekleed met Platowood Vuren, afgewerkt met Weathered Color Stain. Dit is een voorvergrijzer die ervoor zorgt dat de vergrijzing van het hout op een egale manier verloopt. De beits zal langzaam degraderen, terwijl het onderliggende hout natuurlijk vergrijst. De begane grond is bovendien behandeld met een brandvertrager.

Het duurzame en esthetische hout van Platowood biedt oneindig veel mogelijkheden ter versterking van architectuur. Van nature niet-duurzame houtsoorten worden door een gepatenteerd proces (platoniseren) veredeld. Hierdoor ontstaan nieuwe stabiele verbindingen in het hout en krijgt het hout, onbehandeld, een levensduur van 50 jaar. Het proces is 100% duurzaam en milieuvriendelijk: er wordt alleen gebruik gemaakt van warmte en water en er wordt circa 60% meer CO2 opgeslagen in het hout van Platowood dan er wordt uitgestoten.

Naast vurenhout biedt Platowood nog twee houtsoorten: Platowood Fraké en Platowood Populier.
 


Vakkennis, Inspiratie, Netwerken

Projectbezoek 2021

De Architect organiseert in 2021 enkele projectbezoeken voor groepen van circa 40 personen.

Het zijn bezoeken naar toonaangevende projecten die op grond van uiteenlopende kwaliteiten en karakteristieken door de redactie van de Architect zijn geselecteerd.

Een mix van woningbouw, utiliteitsgebouwen, nieuwbouw, renovatie en transformatie. Allemaal projecten die tot de verbeelding spreken en qua stedenbouw, architectuur en materiaalgebruik nader geduid kunnen worden.