de Architect Projectbezoek | 20 september 2018 | Erasmus MC RotterdamHet verslag van het projectbezoek

 

    
Fotografie: Rob van Esch

Op donderdag 20 september organiseerde de redactie van de Architect een projectbezoek naar het Erasmus MC in Rotterdam. Samen met Willemineke Hammer (EGM architecten) verdiepen we ons in de complexe stedebouwkundige integratie van het ziekenhuis in de stad. Daarnaast bespreken we hoe de filosofie van healing environment is geïntegreerd in het ontwerp.

Ruim twintig jaar is er gewerkt aan de plannen voor het Erasmus MC. Na acht jaar bouwen staat in september de officiële opening van het academische ziekenhuis gepland. Met een groep geïnteresseerde architecten zullen wij dit bijzondere bouwproject bezoeken.

Van stad tot healing environment

Het Erasmus MC bevindt zich in het centrum van Rotterdam. EGM architecten transformeerde de verzameling losse gebouwen naar een nieuw complex waar zorg, onderzoek en onderwijs samenkomen. Interne passages en pleinen verbinden het ziekenhuis met de omgeving.

In het ontwerp van het gebouw stond het welbevinden van de patiënten, medewerkers en studenten centraal. Daglicht en groen zorgen voor een prettig interieur, terwijl de daktuinen de mogelijkheid bieden om even naar buiten te gaan. Alle kamers zijn opgezet als eenpersoons patiëntenkamers, wat de rust en privacy van de patiënten ten goede komt.

 

Uitgebreide informatie over Erasmus MC:
Twintig jaar bouwen aan het Erasmus MC, sleutelen aan een economische motor

Interview Willemineke Hammer (EGM architecten) over Erasmus MC

Projectbezoek Erasmus MC wordt mede mogelijk gemaakt door