NIEUW PROJECTBEZOEK:
Stadskantoor Hasselt (B) - 12 september 2019

 

Midden vorig jaar betrokken de stads- en OCMW-diensten van de Limburgse stad Hasselt, tot dan toe gevestigd op zes verschillende locaties, een nieuw gemeenschappelijk stadskantoor ontworpen door Jaspers-Eyers Architecten.

Erfgoed & moderne architectuur
Het ontwerp omvat een combinatie van erfgoed – de renovatie van een oude kazerne - en moderne architectuur - een nieuwbouw met een opmerkelijke spiegelgevel. Inpassing in het stadsweefsel is bereikt door een combinatie van de transparante basis en de schuine façade die zowel de lucht als de omgeving weerspiegelt, inclusief het leven op het stadsplein.

Energieverbruik: zeer zuinig
Een andere thema is de grote energiezuinigheid van het gebouw (met een E-peil van 29 en een K-peil van 19.) in het stadskantoor zijn specifieke eisen gesteld met betrekking tot thermische isolatie, brandstabiliteit en duurzaamheid.

Bezoek samen met de architect, de opdrachtgever en de toeleverancier (Hunter Douglas) dit bijzondere stadskantoor. Schrijf je hier in

Dit projectbezoek is GRATIS

Dit projectbezoek is primair bedoeld voor architecten. Ben je geen architect? Aanmelding is zeker mogelijk, maar je deelname is pas definitief nadat je een akkoord van de organisatie ontvangen hebt.

 

Vanuit verschillende invalshoeken wordt het stadskantoor Hasselt toegelicht. Achtereenvolgens spreken:

• dhr. Marc Swijngedouw, Directeur Technische Diensten en Voorzitter directiecomité AG Stadsontwikkeling Hasselt

• dhr. Steven Hendrickx, Architect - Partner Jaspers-Eyers Architects, samen met dhr. Frederik Vaes, UAU Collectiv (Hasselt) en dhr. Michel Janssen, Architectenbureau Michel Janssen (Tongeren)

• dhr. Arie Groeneveld, Hunter Douglas

 


Foto: Stadskantoor Hasselt