VERSLAG PROJECTBEZOEK:
Stadskantoor Hasselt (B) - 12 september 2019

 

Op 12 september organiseerde de redactie van de Architect een bezoek aan het Stadskantoor in Hasselt (B). Steven Hendrickx (partner bij Jaspers-Eyers Architects) en Chris Van Brussel (architect bij Architectenbureau Michel Janssen) vertelden uitgebreid over de renovatie van de bestaande Rijkswachtkazerne en de opvallende nieuwbouw. 

Erfgoed & moderne architectuur
Het ontwerp omvat een combinatie van erfgoed – de renovatie van een oude kazerne - en moderne architectuur - een nieuwbouw met een opmerkelijke spiegelgevel. Inpassing in het stadsweefsel is bereikt door een combinatie van de transparante basis en de schuine façade die zowel de lucht als de omgeving weerspiegelt, inclusief het leven op het stadsplein.

Energieverbruik: zeer zuinig
Een andere thema is de grote energiezuinigheid van het gebouw (met een E-peil van 29 en een K-peil van 19.) in het stadskantoor zijn specifieke eisen gesteld met betrekking tot thermische isolatie, brandstabiliteit en duurzaamheid.


>> LEES HIER HET UITGEBREIDE VERSLAG <<
(incl. videoverslag)


Is het volgende projectbezoek bij u op locatie?
Breng het project/product waar je het meest trots op bent onder de aandacht bij architecten. Graag horen we van jou waarom het project zo bijzonder is en waarom architecten dit moeten beleven.

 

 

 

 


Foto: Stadskantoor Hasselt