De Architect organiseert een projectbezoek Transformatie Rode Weeshuisstraat
 
Sinds de Wederopbouw was de Rode Weeshuisstraat in Groningen een bevoorradingsstraat voor het naastgelegen V&D-complex. Met het faillissement van de winkelketen ontstond de kans om de straat opnieuw uit te vinden.

Samen met vastgoedontwikkelaars MWPO en Beauvast en de gemeente Groningen, werkte architectencombinatie De Zwarte Hond en Loer Architecten aan de transformatie van de Rode Weeshuisstraat tot een levendig onderdeel van het stadshart. Waar vroeger de binnenstad ophield bij de noordwand van de Grote Markt, vormt het gebied straks een nieuwe schakel tussen verschillende routes in de stad.

In 2018 begon de revitalisatie met een stedenbouwkundig plan van Loer Architecten en De Zwarte Hond waarbij de openbare ruimte en publieke plinten de Rode Weeshuisstraat tot een bruisende nieuwe hotspot maken. 

Het voormalige distributiepand van de V&D werd getransformeerd tot een woongebouw met 24 compacte, luxe appartementen op een plint met winkelruimte. Het werd in 2020 opgeleverd. De voormalige V&D  is verbouwd tot een bedrijfsverzamelgebouw. Tot slot maakte de architectencombinatie De Zwarte Hond en Loer Architecten het ontwerp voor  Mercado; een monumentale plint met daarboven 41 duurzame appartementen. In december 2020 is daarvoor de eerste paal geslagen.

 

Kom naar het projectbezoek en bekijk het resultaat
meld je hier gratis aan* >>

 

Artikelen die de redactie al heeft gepubliceerd: 

* Deelname is uitsluitend voor architecten. Aan het projectbezoek kunnen maximaal 50 personen deelnemen. Inschrijving is op volgorde van binnenkomst.