Dirk Peters

 

Directeur en oprichter BARCODE Architect

Dirk Peters is directeur en oprichter van Barcode Architects. Hij is betrokken bij alle projecten van het bureau en heeft ruime ervaring met het ontwerpen en bouwen van grootschalige, internationale projecten. 

Dirk leidt momenteel diverse projecten binnen het bureau, waaronder de stedenbouwkundige visie voor de nieuwe Rijnhaven in Rotterdam en het prestigieuze stadskantoor in Dresden. Daarnaast is Dirk verantwoordelijk voor het duurzame appartementencomplex Kensington in Hyde Park, een groot nieuw stedelijk ontwikkelingsgebied in Hoofddorp, en voor de stedenbouwkundige plannen in Mannheim en Dresden, beide in Duitsland.

Dirk leidde de ontwikkeling van het Sluishuis in Amsterdam, waar een groot internationaal team bij betrokken was. Daarnaast leidde hij het ontwerp van het duurzame woningbouwproject Bartok in Arnhem, en de internationale projecten Bibliothèque Alexis de Tocqueville in Caen en de iconische Taiwan Tower. 

Dirk behaalde zijn masterdiploma's Architectuur en Stedenbouw aan de Technische Universiteit Delft en is regelmatig gastspreker op het gebied van architectuur en stedenbouw. Naast zijn werk als partner bij Barcode Architects doceert Dirk aan de Technische Universiteit Delft en de Rotterdamse Academie van Bouwkunst (RAVB).

Voordat hij Barcode Architects oprichtte, was Dirk als projectarchitect voor Herzog & de Meuron medeverantwoordelijk voor de realisatie van de uitbreiding van Tate Modern in Londen, het concertgebouw van Basel, de Donau City Tower in Wenen en het hoofdkantoor van Roche in Basel. Als project manager en ontwerp architect bij OMA / Rem Koolhaas, werkte Dirk aan een aantal ambitieuze stedenbouwkundige projecten, waaronder het bekroonde Almere Masterplan in Nederland en Waterfront City in Dubai.

Hans van Pelt

 

Technisch ontwerper BARCODE Architect

Hans van Pelt is sinds 2018 senior technisch ontwerper bij Barcode Architects. Hij is een expert op het gebied van bouwbaarheid en technische uitwerking. 

Op dit moment werkt Hans als controller/uitvoerend manager aan de technische uitwerking van de drie onderwijsgebouwen voor Fontys Hogescholen in Eindhoven, Kensington in Hyde Park (Hoofddorp) en het nieuwe stadskantoor voor de stad Dresden in Duitsland. Ook heeft hij intensief gewerkt aan het deze zomer opgeleverde Sluishuis in Amsterdam.

Van Pelt begon zijn carrière als bouwkundige bij Achitectenbureau Vendelbosch en Architectenburo Bel. Daarna heeft hij bijna 30 jaar bij EGM Architecten gewerkt, waar hij als projectleider verantwoordelijk was voor de bouwkundige uitwerking van een groot aantal projecten zoals de ontwikkeling van complexe afdelingen binnen het Erasmus MC in Rotterdam. Verder was Hans bij EGM bouwkundig projectleider voor onder meer de huisvesting van Politie Zuid-Holland Zuid en meerdere justitiële projecten waaronder Justitieel Complex Zaanstad.

Bas Aarts

 
Architectural Advisor

Bas Aarts is Architectural Advisor binnen Kawneer en geen onbekende in branche. Een projectadviseur die commercie en techniek combineert – waarbij de techniek de boventoon voert. Door buiten de standaard kaders te denken en zich te richten op de gevel als visitekaartje van het gebouw is Bas een expert waar men van architect tot aan gevelbouwer bij terecht kan. Bas heeft bij het project Sluishuis een grote bijdrage geleverd door adviezen te geven betreffende de technische mogelijkheden van de aluminium Kawneer systemen.

Thomas van den Doel

 

VORM