Projectbezoeken 2018: 15 mei - QO Amsterdam

In opdracht van Amstelside BV ontwierpen architecten Paul de Ruiter en Robert Mulder het zeer duurzame QO Hotel. Het hotel is gelegen in het woonwerkgebied Amstelkwartier, dat volop in ontwikkeling is.

Het QO Hotel is een van de eerste LEED platinum gecertificeerde hotels in Europa. In het innovatieve ontwerp zijn zoveel mogelijk de vier kringlopen gesloten op het gebied van energie, water, afval en materiaalgebruik. Bovendien beschikt het QO Hotel over intelligente gevels. De gevel opent en sluit per kamer op basis van de aanwezige natuurlijke warmte en verkoeling van het hotel.

Een andere bijzonder onderdeel is het dak van het hotel. Hier bevindt zich een kas, waar groente en fruit verbouwd worden, die vervolgens gebruikt worden door de keuken. Op alle plekken binnen het hotel, van lobby tot restaurant en van hotelkamers tot skybar, wordt gezocht met een verbinding met de omliggende buurt. Zo is de begane grond een verlengstuk van de wijk en bevindt de lobby zich op de eerste verdieping.

Het gebruik van lokale materialen, de zelfstandige productie van eten, de relatie met het klimaat en de sociale verbondenheid met de omgeving zorgen ervoor dat het QO Hotel een locatie is die zorgt voor een unieke beleving voor de (inter)nationale gast.

Het projectbezoek bestaat uit presentaties door de opdrachtgever en de twee architecten, gevolgd door een rondleiding en een afsluitende borrel. Ben je geïnteresseerd in duurzaamheid en innovatie binnen de architectuur, dan moet je dit projectbezoek zeker bezoeken!

Lees hier het verslag

Beeld: Ronald TillemanExclusief projectbezoek EPO Rijswijk - 16 mei 2018

Op woensdagmiddag 16 mei organiseren we een exclusief projectbezoek aan EPO Rijswijk.
Lees meer over het projectbezoek >

Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies.